Animatie & Motion Graphics

Heb jij een verhaal dat je graag op een heldere, boeiende en unieke manier wil vertellen?

Dan is een animatie laten maken een uitstekend idee!

Waarom animatie?

Met een uitleganimatie (ook wel ‘explanimation’ genoemd) maak je de meest complexe informatie een stuk makkelijker te begrijpen. Waarom? Omdat visuele informatie veel beter wordt opgenomen door ons brein dan elke andere vorm van informatie. Maar liefst 600.000 keer sneller dan tekst!

Jouw animatie laten maken door ons

Finch Media maakt unieke uitleganimaties en explanimations voor een breed scala aan opdrachtgevers. Wij hebben meer dan 5 jaar ervaring op dit gebied en werken voor zowel grote organisaties als kleinere bedrijven.

Wat kost dat dan?

We merken dat bij veel van onze concurrenten de kosten van een animatie snel kunnen oplopen. Ten onrechte, vinden wij.

Omdat wij veel van onze processen hebben gestandaardiseerd, kunnen wij animaties produceren tegen scherpe tarieven. Standaard bieden wij 2 pakketten aan: Basic en Advanced.

 

Basic Animatie
Standaard stijl (minimalistisch / flat design)
Illustraties en geluidseffecten uit onze bestaande database
Simpele bewegingen
Aan te passen aan huisstijl kleuren
Lengte: 60 tot 90 seconden
Keuze uit 2 voice-overs (m of v)
Advanced Animatie
Speciaal ontwikkelde unieke stijl
Illustraties karakters en geluidseffecten exclusief op maat gemaakt
Complexere bewegingen
Geheel aan te passen aan huisstijl
Lengte: 60 tot 90 seconden
keuze uit meerdere voice-overs (m/v)
Custom Animatie
Neem contact op voor een op maat gemaakte animatie die afwijkt van onze paketten
-
-
-
-
-

Het animatie-proces: hoe gaan wij te werk?

Het produceren van een animatie is een uitgebreid proces, waarin wij op verschillende momenten contact met jou zullen hebben om de voortgang te bespreken en eventuele feedback te verzamelen.

Zo ziet het traject van een animatie eruit:

postproductie_animatie_laten_maken_explanimation
 • Plaatsen van bestelling en planning opstellen

  stap1-02Na het plaatsen van jou bestelling nemen we contact met je op en stellen we een planning op waarin we duidelijk afspreken wanneer we wat zullen opleveren en wanneer we daarop feedback van jou verwachten.

 • Concept (Script & Storyboard)

  stap2Bij het plaatsen van je bestelling wordt je ook verzocht om een briefing voor ons te schrijven. Hierin vermeld je welke boodschap je graag wil communiceren met de animatie en kun je ons verdere instructies geven.

  Vervolgens gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van een concept voor de animatie. Dit bestaat uit een script (= de tekst die door de voice-over zal worden uitgesproken) en een ruw storyboard (= schematische weergave van wat er te zien zal zijn in de animatie). Deze 2 documenten sturen wij op, waarna jij hier feedback op kan geven. Ook sturen we je een aantal opties voor de voice-over stem.

 • Stijl & Voice-Over

  stap3Na eventuele wijzigingen aan het script en storyboard op basis van jou feedback, gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van de stijl (illustraties en karakters). Dit houdt in dat we het ruwe storyboard zullen uitwerken in een serie stilstaande afbeeldingen, die weergeven hoe de belangrijkste elementen in de animatie eruit zullen gaan zien. Ook zullen we na akkoord op het script de voice-over laten opnemen. Er volgt hierna weer een feedback moment voor jou.

 • Animatie

  Nu gaan we over tot het belangrijkste proces: het daadwerkelijk animeren van de elementen. We zetten ook de voice-over, geluidseffecten en eventuele muziek onder de animatie. Vervolgens leveren we jou een eerste versie van de volledige animatie. Jij krijgt daarop weer uitgebreid de kans om feedback te geven.

 • Finalisering & Oplevering

  Na het verwerken van de laatste feedback leveren we de final versie van de animatie op. Standaard leveren we een HD MP4 met H.264 codec (beste formaat voor online gebruik), maar op verzoek kunnen we hem ook omzetten naar andere formaten.

Een greep uit onze animatie-portfolio

Enthousiast?

Wil je een animatie laten maken? Bestel dan nu een van onze paketten!

N.B. Wil je meer informatie over de uitleganimaties en waarom ze zo goed werken? Lees dan ook eens deze artikelen op marketingfacts en emerce.nl